Заслужава си да имаме тези уреди в кухнята
от Kulinar.bg | 31 август 2015
За да е песен готвенето

На какво ли не сме готови, за да си спестим време и място в кухнята. Не всяка кухня има място за разполагане на всякакви джаджи за улеснение, уреди, голям плот, на който да се развихрите...

 

Ако и вашата кухня е такава, то някои любезни хора са си направили труда да улеснят приготвянето на храната. С помощта само на няколко малки придобивки, които не отнемат място, а обратно – спестяват го, можем да си улесним живота многократно.

 

Всички знаем, че когато приготвяме нещо с повече зеленчуци, то когато ги измием, ги слагаме в онзи, големия гевгир да се изцеждат на мивката. Това автоматично ни заема по-голямото пространство около нея и започваме да се усещаме малко като в клетка на хамстер. Погледнете каква хитринка имаме за вас. Разпъвате си тази решетка в случай, че ви е необходима, а ако не – просто я слагате настрани, за да не ви пречи. Междувременно можете да използвате мястото около нея за друго.

 

 32865

 

Виждали сме как мосю Пепен (Жак), например, може да направи красива украса от масло с обикновен нож. Но, ако вие не сте такива факири в кухнята, то можете да се сдобиете с този нож, за да украсявате подобаващо обикновените пържени филийки с масло. И всякакви други подобни.

 

32864

 

Вече разбрахме, че има една много полезна алтернатива на спагетите – тиквички. За да си направите спагети от тиквички само за една минута, ето какво ви трябва. По същия начин може да се рендосват краставици или моркови, за една различна салата.

 

32866

 

Мерителна и дозаторна чаша в едно. Хем си порционираме, хем си мерим в нея. Уникално удобно.

 

32862

 

Тези силиконови чудесии в кухнята са супер удобни. Ето и една малко по-различна, но много функционална ръкохватка. Ако ви се е случвало да се хванете за решетката по рефлекс, то знаете колко е болезнено. Затова можем да обезопасим и нея с помощта на тази силиконова ръкохватка.

 

32863

 

За да порционираме пиле, обикновено използваме обикновена вилица, но ако разполагате с тази на снимката, ще се убедите, че тя е много по-удобна. Захваща по-голяма площ и е по-стабилна, а това е важно, когато боравим с големи и остри ножове.

 

32860

 

 
 

Ако предпочитате да си купувате повече яйца или пък си имате някоя баба или леля на село, която често ви снабдява с пресни яйчица, то сте наясно, че понякога нямаме толкова предвидено място. Затова металната спирала за яйца, която виждате на снимката, е точно за тези моменти. Можете да я използвате и за обли плодове или зеленчуци.

 

Определено събира повече яйца за площта си. Ако бяхме сложили толкова яйца в кори или в друг съд, далеч нямаше да се съберем в тзи площ.

 

32861

 снимки: facebook.com/3dfirstaid


Благодарим на умовете, които се сетиха за тези улеснения, наистина си заслужават.  

Рецепти