Запеканка с кайма и кашкавал
Запеканка с кайма и кашкавал
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
400 гр. кайма
1 ч.л. сол
1/2 гл. зеле бяло
100 гр. кашкавал
3 с.л. олио
Начин на приготвяне
лесна
1

Запържете лука в мазнината. 

2

Омесете каймата със сол и пипер. 

3

Сложете каймата на дъното на тава за печене. Отгоре изсипете лука заедно с мазнината, в която се е запържил. 

4

Сложете нарязаното зеле, което може да смачкате с малко сол предварително. 

5

*По желание на този етап може да намажете със сметана или майонеза. Ако не искате да има добавена мазнина и калории от майонезата, тогава прескочете тази стъпка.

6

Печете на 200 за около 30-40 минути. 10 минути преди края на печенето, сложете настърган кашкавал и допечете до зачервяване. 

Подобни рецепти
Любопитно