Заек в гювеч "Светли"
Заек в гювеч "Светли"
Източник: Светла
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Светла
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Измиваме добре заешкото и го режем на порции.

2

Запържваме го в малко олио, до зачервяване, и изваждаме в отделна чиния.

3

Всички зеленчуци режем на парчета и поставяме в отделни чинии.

4

В глинения съд (гювеча) слагаме на дъното малко олио. Започваме да подреждаме ред месо, ред картофи, ред моркови, ред лук, ред гъби, чушките в два цвята. Накрая добавяме и чесъна, нарязан на две.

5

Поръсваме с половината от подправките.

6

Продължаваме с подредбата догоре, наливаме виното и водата.

7

Затваряме капака и правим тесто, да запечатаме добре около него.

8

Печем за 3 часа в студена фурна на 180 С.

9

Приятен апетит.

Подобни рецепти
Любопитно