Животът в кухнята е по-лесен само с тези тайни!
от Kulinar.bg | 13 септември 2015
Трябва да ги знаете

Никога няма да ни омръзне да ви даваме различни съвети за по-добри резултати в кухнята. 

 

Затова днес имаме нова порция полезни хитрости, които определено улесниха нашия живот. Няма да ги пазим за себе си и веднага бързаме да ги споделим с вас:

 

Намокрете пръста си, за да извадите черупка яйце от сместа. 

 

За да станат готови зеленчуците, нарежете ги и ги сложете закратко в микровълновата. 

 

Направете красиви пържени яйца, като ги излеете във форма за сладки, например звездичка. 

 

Празната бутилка от кетчуп може да използвате за дозатор за палачинки – излейте в нея сместа и си направете равномерни палачинки. 

 

За да изстискате по-лесно лимон, можете да използвате щипки за салата. Слагате го между тях и стискате над ястието, например.

  

Пресата за картофи може да се използва за по-лесно и бързо пюриране на авокадото.

 

Направете си уред за кнедли – надупчете еднократна алуминиева форма за сладкиши и варете в нея, слагайки я в тенджера с вода, кнедлите. 

 

В мелачка за кафе можете да смелите подправки и да си направите домашни смеси от ароматни билки.

  

Сложете няколко бонбона маршмелоу в захарта, ако има влага в къщата (или вилата, например). Това ще я предпази от овлажняване. 

 

Печете рибата на грил върху канапе от лимони, за да се овкуси и да не залепне за грила.


photl.com 

   

Замразете половинки лимони, сложете ги във форма за мъфини, налейте вода. Така ще имате интересни и големи "кубчета” лед за гости. 

 

Прободете яйцето с карфица, за да получите перфектното варено яйце. 

 

За да не изкипи водата, сложете голяма дървена лъжица на самата тенджера.


 4032

photl.com

 

Ядките на шамфъстъка се отварят лесно, като използвате друга черупка от шамфъстък.

 

Можете да си направите бъркани яйца за 45 секунди. Разбъркайте ги в чаша с телена бъркалка и сложете в микровълновата за 45 секунди. 

Рецепти