Желиран телешки език
Източник: Thinkstock / Guliver
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1
Изчистете език и го сварете в подсолена вода
2
Когато стане готов, изведете го от бульона, изчистете му ципата и го нарежете на порции
3
Пуснете в бульона морковите икартофите
4
През това време във водата разтворете желатина
5
След като се сварят морковите и картофите, ги извадете
6
Към бульона прибавете разтворения желатин и оставете да ври 5 минути, като бъркате непрекъснато
7
Наредете порциите език в тавичка, на всяко парче отгоре поставете резенче сварен картоф и сварен морков
8
Изсипете прецедения бульон, поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете на студено да се желира.
Подобни рецепти
Любопитно