Дробчета по селски
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: лято
Кулинар: шеф Готвач
време
20 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Дробчетата се почистват и измиват добре със студена вода и се оставят в гевгир, за да се отцедят

2

Главите лук се нарязват на половинки, след това лукът се реже на полумесеци, а пиперките се почистват от семето и се нарязват на не много олеми парчета

3

В дълбок тиган или в тенджерка се запържват дробчетата

4

Изваждат се и в същатамазнина се изпържват лука и пиперките

5

По желание се добавят и лютиви пипрки

6

Когато зеленчуците омекнат, се добавят домати, обелени и нарязани на едро

7

Сосът се оставя да поври и се подправя с червен пипер и прясна чубрица (или сушена, ако нямате прясна)

8

Накрая се добавят изпържените дробчета и ситно нарязан магданоз

9

След2-3 минути ястието се посолява на вкус и се сервира.

Подобни рецепти
Любопитно