Дребен бял боб с бекон
Дребен бял боб с бекон
Източник: Thinkstock/Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
1 стр. чубрица
100 гр. бекон
1 с.л. див лук
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте фасула и чубрицата. Нарежете бекона на кубчета. Обелете и нарежете на ситно лука.

2

В тенджера запържете бекона, докато си пусне мазнината, сложете лука и пържете до златисто. Добавете фасула, клонката чубрица и 1.5 л вода.

3

Захлупете тенджерата и варете 20-30 минути на тих огън. Ако е необходимо, долейте вода. Подправете на вкус със сол и преди сервиране с дивия лук.

4

Можете да добавите гриловани резенчета бекон.

Подобни рецепти
Любопитно