Домашни гевречета
Домашни гевречета
Източник: sxc.hu
Тип ястие: тестени
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Разтворете маята със захарта в 1.5 чаша топла вода. Оставете да шупне за няколко минути.

2

Смесете маслото, брашното и солта. Нарежете тестото на ивици и ги оформете на гевреци. Покрийте ги и ги оставете на втасат за 45 минути.

3

В чугунен или друг неалуминиев съд сложете останалата вода и содата и изчакайте почти да заврят.

4

Внимателно потопвтв бретцелите за 1 минута във водата. Обърнете ги веднъж. Не позволявайте водата да заври напълно.

5

Прехвърлете бретцелите в намазнена тава за печене. Поръсете с мак или сусам, по желание може да сложите и по няколко зрънца едра хималайска сол. 

6

Печете на 245 С за 12 минути.

Подобни рецепти
Любопитно