Домашен ликьор Калуа
Домашен ликьор Калуа
Източник: wikiHow
Националност: мексиканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Направете сладка кафена база. Сложете водата да заври на котлона. Свалете от огъня, добавете захарта и разтворимото кафе. Разбъркайте, докато съставките се разтворят напълно.

2

Уверете се, че температурата в тенджерата е паднала под 172 С (температурата на пипене на алкохол) и тогава добавете рома.

3

Разбъркайте и махнете от огъня.

4

Сложете ликьора в бурканче, което сте сигурни, че се затваря добре. Добавете ванилията, затворете добре и сложете в хладилника за най-малко 30 дни.

5

Ако имете намерение да ползвате ликьора веднага, може да сложите екстракт от ванилия, но ефектът няма да е същият като на ванилените шушулки.

6

Сложете етикет на бурканчето с датата на производството.

Подобни рецепти
Любопитно