Десерт, топящ се в устата
от Kulinar.bg | 12 август 2015
Шоколад, бисквити и...

Обикновено сме свикнали да мислим за храната в Америка като за най-лошото възможно нещо на света.

 

Е, това може и да има известна истина, но след като видите един от най-популярните десерти, предизвикващ всеобща истерия, може и леко да промените мнението си за момент. А пък ако детето ви види снимката на това десертче, тогава няма да можете да се спасите. Ще трябва да му го направите.

 

Той е много лесен и всички 3 съставки са налични у нас. Хайде да започваме.

 

- грахам бисквити (или други по желание). Бройката им трябва да е четна.

- бонбони тип маршмелоу, по един бонбон на две бисквити

- шоколад

 

Не се ангажираме с точна пропорция, тъй като вие преценявате колко десертчета да направите.

 

Нека да кажем и името на десерта S'mores (сморс). Всички сме гледали филмите, в които една група възрастни или деца се събират около огъня и пекат дунапренените бонбони.

 

Но в лицето на тази рецепта нещата са ескалирали, но в още по-вкусна посока.

 

Комбинацията на съставките е наистина уникална. А след като биват изпечени, тези десерти се стичат апетитно в устата, а и извън нея...

 

Какво трябва да направим: само да сложим между две бисквити по едно/две парчета шоколад, като сме го оставили на стайна температура. Между шоколада слагаме по един бонбон маршмелоу, който сме запекли на огъня или на няколко свещи, ако сме си у дома. Получава се един вкусен сандвич за десерт. От топлината на дунапренените бонбонки и шоколадът започва да се топи... останалото е фантазия. Ако искате можете да сложите на огъня целия сладък сандвич, за да се загрее и бисквитката.

 

32533

wikipedia.com 

  

Само преди два дни, на 10 август, в Америка беше Националният ден на S'mores бонбоните. Понякога наистина харесваме празниците, които честваме в името на някой десерт :))

 

В Щатите дори са изработили едно приспособление за направа на повечко сморс едновременно, без да сте навън около лагерния огън. Сглобявате сандвичите, редите в решетката и пъхвате във фурната.

 

 

32532



32531


Facebook/HuffingtonPost

Рецепти