Двойно шоколадова тарта с вишни
Двойно шоколадова тарта с вишни
Източник: Люси Евтимова
Тип ястие: десерт
време
30 мин.
порции
продукти
115 гр. масло
1/3 ч.ч. какао
1 фил. сол
1 шепа вишни
1 ч.ч. захар
50 гр. шоколад
2 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Тестото за кората приготвяме, като в купа смесваме брашното, какаото, солта и 1/3 ч.ч. захар и разбъркваме добре. После прибавете маслото и почнете да мачкате, докато добие вид на мокър пясък.

2

Накрая прибавете и разбито едно яйце, оформяйки хубаво топче тесто. Както обикновено се прави с такова тесто, увийте в свежо фолио и оставете за час в хладилника.

3

След час разточете тестото и оформете върху добре намаслена тавичка за пай. Ако използвате малки тавички, тестото ще ви стигне за две кори.

4

За да избегнем надигането на тестото при печенето, трябва да надупчите добре тестото с вилица или да поставите парче хартия за печене със зърна стар боб върху нея.

5

Готовото тесто печем в предварително загрята фурна на около 180 С.

6

Когато е пред завиране, махаме от огъня и добавяме натрошения шоколад. Разбъркваме до пълното разтваряне на шоколада.

7

В отделна купа разбийте другото яйце и към него започнете да прибавяте постепенно от топлата шоколадова смес, като продължавате да бъркате.

8

Върнете обратно в съда на шоколада и преместете отново на котлона. Оставете да поври за няколко минути.

9

Извадете готовата шоколадова кора от фурната и изсипете в нея шоколадовата смес. Сложете почистените вишни и върнете в печката.

10

Печете за около още 10 минути. Тартата е готова, когато сместа е запечена, но все още се тресе леко.

11

Подробна информация намерете тук.

Подобни рецепти
Любопитно