Да счупиш яйце с една ръка си е майсторлък
от Kulinar.bg | 06 май 2015
Който всеки фен на яйцата трябва да умее

Яйца – варени, пържени (бъркани/на очи), забулени яйца, яйца по панагюрски, омлет... Обожаваме ги, както и да са направени.

 

Сигурни сме, че и с вас е така.

 

Ами то няма нищо по-хубаво от това да си хапнеш едно-две яйчица. Ако пък се намери и кой да ви ги сервира в леглото, това вече си е благословия.

 

Май се размечтахме прекалено.

 

След като вече официално споделихме с вас, че сме заклети яйцемани, то идва време да ви споделим, че има начин да чупим яйчицата два пъти по-бързо.

 

Представете си само - имате да правите крем карамел, трябват ви доста яйца, а вие сте готови на всичко, за да се доближите до мечтания десерт, колкото е възможно по-скоро.

 

Ами в такъв случай, трябва да се научите да чупите яйца с една ръка. Едно яйце в дясната и едно в лявата ръка. Така за времето, в което обикновено чупите Х на брой яйца, ще вдигнете бройката по 2. 

 

Ха! Супер, нали.

 

Всеки може да хване яйцето, да го чукне в ръба на купата и да го счупи с две ръце. Но ако сте вманичаени яйцеяди, то можете да разберете желанието ни да го правим много по-професионално и бързо.

 

Да счупиш яйце, така че то да става за готвене, с една ръка изисква увереност и стил. Можем да обясняваме надълго и нашироко техниката и научната стойност на този метод, но не искаме да словоблудстваме ненужно.

 

Затова ви предлагаме да видите много любопитно видео на тема как да счупим яйце с една ръка.

 

 

  

 

 
 

Може да ви изглежда труден този курс са самоучение, но ако го усвоите, то няма да има по-голям мастер на яйцата от вас :) 

Рецепти