Да си приготвим вкусни картофени бутерки
от Kulinar.bg | 08 октомври 2014
С много апетитна плънка

Бутерките са много любима на всички ни храна. Обичаме тесто, обичаме плънката и най-много обичаме краткото време, за което стават готови.

 

Затова днес ви представяме една малко по-различна идея за бутерки. Такива с картофена плънка. Смятаме, че предложението е изключително вкусно и не е за изпускане.

 

Запознайте се първо с рецептата, а после вижте във видеото самия начин на приготвяне. Знаем, че ще останете очаровани.

 

Необходими продукти:

 

500 г картофи

¼ ч.ч. заквасена сметана

3 с.л. обезсолено крема сирене или извара

2 ч.л. чесън на прах

2 листа бутер тесто

1 яйце, разбито с 1 с.л. вода

сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете картофите в подсолена вода.

 

Загрейте фурната на 210 градуса и намаслете обилно тава за печене. Може да я покриете и с хартия за печене.

 

Обелете картофите и ги сложете в купа. Намачакайте ги.

 

Прибавете заквасената сметана и крема сиренето (или изварата) и чесъна на прах.

 

Овкусете с желаното количество сол и пипер и намачкайте всичко много добре.

 

Разточете листата бутер тесто, за да станат малко по-тънки. Нарежете всеки лист на 9 равни квадрата.

 

Сложете по 1 с.л. от картофената смес в средата на всеки квадрат.

 

С разбитото яйце намажете краищата, за да може да залепите по-добре страните на тестото.

 

Наредете картофените бутерки в тавата. Намажете ги с разбитото яйце отгоре.

 

Печете бутерките 20 минути в предварително зафрятата фурна.

 

 

 

Рецепти