Да си направим вкусни мадлени в почивния ден
от Kulinar.bg | 02 март 2015
Обещаваме, че няма по-ароматни сладки!

Неделните сладкиши са една от причините да обичаме толкова много почивния ден.

 

С нетърпение очакваме да дойде моментът, в който ще забъркаме вкусна и силно ароматна смес, която да изпечем и да споделим със семейството.

 

В този случай мадлените са просто перфектни! Ванилията и лимоновата кора в тях карат и най-слабото обоняние да усети истинския аромат. А текстурата им е несравнима – хем хрупкава и запечена отвън, хем леко кремообразна и мека отвътре.

 

За още по-добър резултат добавете и сезонните боровинки, които, освен полезни, са и изключително подходящи за сладкиши.

 

Необходими продукти:

 

2 яйца

½ ч.ч. захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 ч.ч. брашно

¼ ч.л. сол

¼ ч.л. бакпулвер

½ ч.ч. разтопено масло

1 лимон, кората

1 ч.ч. боровинки

пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете формите си за мадлени и ги оставете настрана.

 

В купа разбийте яйцата и захарта, докато се получи гъста и светла смес.

 

Добавете ванилията, лимоновата кора, брашното, солта и бакпулвера. Разбивайте на слаба степен, като едновременно с това добавяте малко по малко разтопеното масло.

 

Изсипете сместа във формичките. Не ги препълвайте, запълнете около 2/3 от тях.

 

Поръсете с боровинките и сложете мадлените да се пекат за 8 до 10 минути.

 

Крайчетата им трябва да станат златисти. Хубаво е по средата да си останат светли, така че не ги препичайте.



След като станат готови, ги оставете да се охладят, след което ги поръсете с пудра захар.

Рецепти