Гювече със суджук и наденица
Гювече със суджук и наденица
Източник: Irena Nedelcheva
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Irena Nedelcheva
време
60 мин.
порции
продукти
1 бр. суджук
200 гр. картофи
200 гр. наденица
200 гр. гъби
300 гр. домати
4 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Картофите се обелват и нарязват.

2

Нарязват се също суджукът, наденицата, гъбите и доматите на колелца.

3

В гювече се подрежда от горепосочените продукти.

4

Във всяко гювече се прибавя 1 супена лъжица бяло вино, и малко вода.

5

Затварят се с капаците и се поставят във фурната.

6

Пекат се до готовност на 150-180 градуса.

7

Капаците се махат и се чуква по 1 яйце в гювече. Връщат се в горещата фурна за 1 минута.

Подобни рецепти
Любопитно