Гъби с бира
Гъби с бира
Източник: Светла Иванова
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измиваме и нарязваме на едро гъбите. Задушаваме ги в половината масло и бира. Когато се изпари по-голяма част от бирата, прехвърляме само гъбите в тавичка за печене.

2

В съда, в който сме задушавали гъбите, прибавяме останалото масло, брашното и прясното мляко и приготвяме не много гъста каша. Ако стане на бучки прехвърляме в друг съд, разбиваме с тел и връщаме отново.

3

Овкусяваме със сол и повече черен пипер.

4

Заливаме гъбите и наръсваме настъргания кашкавал. Запичаме за няколко минути.

5

Вадим от фурната и поръсваме ястието с червен пипер.

6

Много вкусно с лек горчив вкус ястие, в комбинация с топъл хляб е перфектна вечеря.

Подобни рецепти
Любопитно