Гъбено-сметанов сос
Гъбено-сметанов сос
Източник: Симона Иванова
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Гъбите се нарязват на ситно и с малко от маслото се задушават. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

2

Вадят се в отделна чиния и в тенджерката се слага останалото масло, когато се разтопи се добавя брашното и се прави кашичка. 

3

Разрежда се със студеното прясно мляко. Добавят се останлите сол и черен пипер.

4

Гъбите се връщат в тенджерката. Сосъс се оставя да поври, докато се сгъсти достатъчно. 

5

Сваля се от огъня, добавя се сметаната и се бърка до хомогенна смес. 

Подобни рецепти
Любопитно