Гратен с карфиол
Гратен с карфиол
Източник: morguefile.com
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Карфиолът се разделя на розички, като листата се махат и се вари в подсолена вода 5 минути.

2

Брашното се запържва за кратко в загрятото масло. Добавя се млякото и се кипва при непрекъснато бъркане.

3

След завиране сосът се оставя да къкри за 1 минута, после се добавят солта, белият пипер, индийското орехче и сметаната. Сместа трябва да кипне отново, след което се маха от огъня.

4

Карфиолът се отцежда и се прехвърля в намаслена тава.

5

Зеленчукът се залива със соса, като отгоре се поръсва със сирената.

6

Ястието се пече в предварително загрята на 200 С фурна за 30 минути или докато хване златисто-кафява коричка.

Подобни рецепти
Любопитно