Говеждо чили с черен шоколад
Говеждо чили с черен шоколад
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте 2 с.л. от олиото на средна температура в голям тиган или тенджера с капак.

2

Нарежете говеждото месо на кубчета и го пържете до покафеняване. Когато е готово, го сложете в чиния.

3

Добавете още 1 с.л. олио в тигана и сложете телешката кайма. Пържете до готовност, след което я сложете в чинията с месото.

4

Добавете останалото олио в тигана и запържете двата вида лук и целината за 3-4 минути, докато лука стане мек, но не златист.

5

Добавете нарязана на ситно люта чушка, лютия пипер на люспи, мляния лют пипер и ригана. Пържете още 2 минути.

6

Върнете говеждото месо на купчета и каймата в тигана и разбъркайте.

7

Сложете захарта, нарязаните домати, телешкия бульон и боба от консервата.

8

Оставете сместа да заври, след което я покрийте с капака и я оставяте да къкри 2-3 часа.

9

Преди да сервирате, добавете на чилито разбита морска сол и черен пипер на зърна.

10

Сложете шоколада и бъркайте, докато се разтопи.

11

Добавете и кориандъра.

Подобни рецепти
Любопитно