Галет с праскови и сини сливи
Галет с праскови и сини сливи
Източник: Violeta Mateva
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа разбъркваме мекото масло, пудрата захар, ванилията и цялото яйце.Постепенно слагаме брашното и бъркаме с едната ръка да стане на трохи. Замесваме тесто, което да не лепне. Завиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 20-30 мин.

2

През това време измиваме и нарязваме плодовете на тънки резени,но плодовете да не са презрели. Върху хартия за печене поръсваме брашно и разточваме тестото. С чиния  отбелязваме кръг,като притискаме или леко очертаваме с нож. Поръсваме кръга с галета, за да поеме течността от плодовете, прехвърляме с хартията в плоска тава.

3

Нареждаме плодовете, като леко се застъпват. Краищата на тестото прибираме навътре, намазваме с малко разбит белтък и поръсваме плодовете и ръбчето на галета със захар на кристали.

4

Печем в загрята фурна на 180 С до златисто за 20-25 минути.

5

Изваждаме и намазваме отгоре плодовете и ръбчето с 1 с.л. мед, разтворен с 1 с.л. вода за блясък. Поднасяме галета с плодове охладен.

Подобни рецепти
Любопитно