Вкусна речна риба
Вкусна речна риба
Източник: Iglika Krysteva
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Iglika Krysteva
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Рибата се почиства добре от вътрешностите, опашките, главите, люспите и перките. В случая използвах скобар, но може да се сложи всякаква речна риба.

2

Ако рибките са по-малки, се слагат цели, а по-големите се нарязват на котлети (около 3-4 см).

3

В тенджера под налягане се подрежда ред риба, ред лук, краставички и подправки. Накрая се залива с олиото, оцета, виното и малко вода.

4

Вари се 1 час (засича се от момента на завирането ), като се оставя да изстине на котлона (поне още 30 минути).

 

5

По този начин малките кости на рибата буквално изчезват, а по-големите стават много крехки. Ястието е по-вкусно, ако се остави за една нощ в хладилник.

Подобни рецепти
Любопитно