Вкусна красота: Кулинарни маски за лице
от Люба Грънчарова | 31 януари 2013
Предлагаме ви няколко страхотни домашни маски

Използвайте всяка възможност, когато готвите, да отделяте малко от продуктите, за да си направите маска.

 

Така ще станете  не само  по-красиви, но и ще си спечелите вашите минути за пълен релакс.

 

Надявам се само да не се изкушите от апетитните маски. Тяхната цел е изцяло козметична...

 

Маска от варен картоф

 

Към сварения картоф може да добавите зехтин или сметана, жълтък, прясно мляко. Нанася се топла върху лицето. След 15 минути я измивате с хладка вода и нанасяте

 

крем. За препоръчване е да използвате пресни картофи, тъй като са по-полезни. Иначе картофите са много богати на витамини, особено на С.

 

Маска от варен фасул

 

Отделяте 1 с.л. сварен боб, намачквате го и добавяте зехтин и няколко капки лимоно сок. Маската е подходяща за жени в зряла възраст.

 

Маска от тиква

 

1 с.л. варена или печена тиква, 1 жълтък и 1 ч.л. мед и ще имате най-сияйното лице. Ако сте чуствителни към меда, заменете го с прясно мляко.

 

Маска с шоколад

 

За вълшебните свойства на шоколада знаем от дълбока древност.

 

Разтопете на водна баня едно малко парченце шоколад и добавете 1 с.л. зехтин. Ако сте направили повече, не го хвърляйте. Сложете го в бурканче. Може да се ползва многократно.

 

Маска с кисело мляко и аспирин

 

Вероятно звучи странно, но аспиринът има много освежаващ ефект върху кожата на лицето.

 

Използвайте 2 с.л. кисело мляко, 2 счукани аспирина и 1 жълтък. Сложете в бурканче и я оставете в хладилника. Сутрин, след като станете, веднага се намажете с маската. След 10 минути я измийте с хладка вода.

 

Действа много разкрасяващо.

Рецепти