Вишнев квас
Вишнев квас
Източник: Wikimedia Commons
време
> 90 мин.
порции
продукти
300 гр. захар
40 гр. стафиди
4 кг вишни
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте и почистете вишните от костилките.

2

Сложете ги в емайлирана тенджера.

3

Залейте ги с вода в съотношение 1:2 и ги сложете да се варят.

4

Варете, докато водата стане тъмночервена.

5

Горещия сок прецедете през няколко слоя марля.

6

Изсипете го в стъклен, а най-добре в дървен съд.

7

Добавете захарта и стафидите.

8

Покрийте съда с кърпа и оставете течността да ферментира.

9

Когато ферментацията започне, налейте кваса в бутилки.

Подобни рецепти
Любопитно