Вита баница със захар
Вита баница със захар
Източник: Petia Ivailova
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Празник: Коледа
Сезон: зима
Кулинар: Petia Ivailova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Яйцата, киселото мляко и натрошеното сирене се разбиват заедно в купа.

2

Разгъват се корите. С всяка една от тях се процедира по следния начин: разпределят се 2 с.л. плънка, 1 с.л. олио и захар (на око и според това колко сладко искате да бъде). Ако е за Коледа, се добавят късмети, увити във фолио. Кората се навива внимателно и се подрежда в голяма тава. 

3

След като се подредят всички кори, баницата се оставя да се пече в предварително нагрята фурна за около 20 минути, или докато се зачерви.(зависи от печката)

4

Опечената баница се поръсва обилно със захар, докато е много гореща.

Подобни рецепти
Любопитно