Варено ястие с телешки език
Варено ястие с телешки език
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: супа
Кулинар: lubka grancharova
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сваряваме измития език с 1 ч.л. сол във 1.500 мл вода (още по-бързо става в тенджера под налягане). След като се свари, докато е още топъл се обелва дебелата кожа на езика.

2

Отделя се 500 грама от сварения език за супата и се нарязва на кубчета. Бульонът се прецежда, добавя се нарязаното месо, прибавят се кубчетата бульон, нарязаните на ситно морков, целина и картоф, а лукът се слага с люспата (така супата става по-ароматна).  

3

След като се сварят зеленчуците, лукът се изважда от супата. Супата се сервира, поръсена с магданоз и лъжичка хрян.

Подобни рецепти
Любопитно