Бързи пурички с шоколад
Бързи пурички с шоколад
Източник: Мария Калайджиева
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
50 мин.
порции
продукти
50 гр. ядки
3 с.л. захар
Начин на приготвяне
лесна
1

Бутер тестото се реже на ивички с широчина около 2 см.

 

2

След това ивичката тесто се увива спираловидно около дръжката на лъжица (ако имате нещо друго подходящо, например фунийки, може да се използват).

3

Пуричките се поставят в тава върху хартия за печене и се поръсват със захар. Пекат се до готовност.

4

След като поизстинат, пуричките внимателно се измушват от лъжиците. С подходяща издължена приставка на шприца се пълнят с течен шоколад, като крайчетата се топват в натрошени лешници.

5

По желание, може да се напръскат с разтопен шоколад отгоре.

Подобни рецепти
Любопитно