Бърз и спестовен трик за приготвяне на спагети
от Kulinar.bg | 16 май 2014
Бързо, лесно и икономично

Има най-различни рецепти за паста, като общото между тях е първоначалното сваряване на спагетите и отделното приготвяне на соса. Има обаче един хитър начин, който ще ви спести и и време, и енергия.

 

Следващия път, когато решите, че ви се хапват спагети (или друг вид паста) за вечеря, не пълнете тенджерата с вода и не я чакайте да кипне, за да ги сварите в нея. Отново ще ви трябва малко вода, но студена, и един хубав голям тиган.

 

Изсипете около литър студена вода в дълбок тиган. Важно е водата да е студена – така пастата няма да залепне. Добавете и нея. Включете котлона. Разбърквайте пастата от врема на време. Ще забележите, че й е необходимо доста по-малко време да се сготви.

 

На дъното на тигана пък ще е останало малко количество вода, което можете да използвате за основа на соса, който сте си избрали.

 

Въобще – много хитър трик.

 

А ако мислите, че всичко звучи прекалено хубаво, за да е истина, запознайте се с видеото.

 

След като сте приготвили пастата по този начин, можете да си изберете една от следните рецепти за сос:

 

Сос песто

 

Доматен сос с миди

 

ала Путанеска

 

Карбонара

 

Рецепти