Бостънски крем пай
Бостънски крем пай
Източник: Youtube
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Използвайте рецептата за шоколадови блатове и изпечете два кръгли блата за торта. 

2

За белия крем: в купа разбъркайте яйцата, захарта и царевичното нишесте. В тенджерка на средна температура сложете половината масло, 1 ч.ч. сметана и млякото. Когато заври, при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес. Гответе 1 минута и свалете от котлона. Прецедете през цедка, за да няма никакви бучки. Добавете ванилията, солта, разбъркайте и оставете да се охлади напълно. 

3

За ганаша: сложете на котлона 1/2 ч.ч. сметана и 1/2 с.л. масло да се стоплят. В купичка начупете шоколада и добавете при него топлата сметана. Започнете да бъркате, докато стане хубав гладък крем. Оставете да се охлади. 

4

За да сглобите тортата, сложете единия блат, отгоре щедро разпределете белия крем. Сложете другия блат и завършете с ганаша, като го оставите да се разтече по страните на тортата. 

Подобни рецепти
Любопитно