Бонбони с ядки
Бонбони с ядки
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: тестени
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Залейте бадемите с вряла вода, обелете ги. Изпечете ги заедно с лешниците във фурна на 200 С. за 10-15 минути. Сложете лешниците в кърпа и ги разтъркайте, за да се обелят по-добре. Нарежете ядките, смесете ги и отделете 4-5 лъжици.

2

Шоколадите се стопяват на водна баня. Като половината от черния шоколад се оставя. Сложете ядките в съда с шоколадите. С помощта на лъжици оформете бонбони и ги слагайте в съд.

3

Смесете отделените ядки и шоколад и поръсете бонбоните. Като изстинат напълно, захлупете и оставете на студено.

4

Преди да поднесете, сложете бонбоните в малки хартиени чашки (подложки).

 

Подобни рецепти
Любопитно