Баница с лапад и праз
Баница с лапад и праз
Източник: Marina
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: Marina
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В рецептата може да ползвате консервиран лапад, спанак, може и да е замразен, а може и пресен. Ориентировъчно съм писала 350 гр.пресен продукт.

2

Първо запържвате нарязания на ситно праз,до омекване ,прибавяме и лапада(предварително запарен или консервиран)и сипваме водата.

3

Продуктите се сваряват за 10 минути, като се наблюдава да не изври изцяло водата, снема се от огъня и се прибавят сиренето и маслото.

4

Разбъркваме, опитваме на сол (ако е нужно прибавяме) и сме готови да навиваме баницата.

5

Навивам по две кори с плънка и пека на 180 градуса за 20-30 минути.

Подобни рецепти
Любопитно