Ароматно заешко на скара със зеленчуци
Ароматно заешко на скара със зеленчуци
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Подгответе и загрейте скарата или грил тигана. Измийте, нарежете зеленчуците, а патладжанът оставете да се отцеди.

2

Измийте и почистете заешкото филе, нарежете го на 8 порции. Подправете със сол и пипер. Поръсете с 3 с.л. зехин, наситнените скилидки чесън, ситно нарязаната мащерка и стръкчетата розмарин. Оставете да се маринова, докато се загрява грила.

3

Когато грилът (или тиганът) е нагорещен, поставете парчетата месо отгоре. Запечете от двете страни, 5-7 минути на страна. Ако чесънът започне да прегаря, го махнете.

4

Овкусете зеленчуците със сол и пипер и зехтин. Прибавете ги към заешкото, поръсете с розмарин и мащерка, по желание – с чесън. Запечете ги по 2-3 минути от всички страни, като внимавате да не ги прегорите.

5

По желание, към зеленчуците можете да добавите гъби, картофи...

Подобни рецепти
Любопитно