Ние продължаваме с есенните рецепти и за разкош решихме днес да ви предложим малко по-нетрадиционна такава.
Няма да ви занимаваме с тежки основни ястия, няма да ви говорим сладко, сладко пак за някой десерт, ами ще ви дадем предложение за една наистина страхотна и свежа напитка с много есенни плодове – сангрията.
Обикновено това е питие, което се консумира през късното лято. Тази рецепта обаче преобразява всичко до такава степен, че ранната есен звучи още по-добре като време и място за консумацията на сангрията.
Надникнете за съставките и побързайте да си приготвите тази чудесна есенна сангрия с парченца ябълки, круши и портокали.
Запознайте се и с историята и същността на сангрията, описани в нашата статия!
Необходими продукти:
1 бутилка бяло вино
¼ ч.ч. ябълково бренди (може и обикновено)
¼ ч.ч. сок от портокал
1 ч.ч. ябълков сок
1 ябълка, нарязана на тънко
1 портокал, нарязан на тънки кръгчета
1 круша, нарязана на тънко
1 пръчка канела
1 ½ ч.ч. подсладена газирана вода
лед, колкото пожелаете
Начин на приготвяне:
В голяма (наистина голяма!) кана сложете леда. Хубаво е сангрията да е студена, но, след като тази е есенна, може и да се ограничите от голямото количество лед.
Сложете толкова, колкото да се добави свежест.
Сипете цялата бутилка вино в каната. След това добавете ябълковия сок и брендито.
Сложете всички парчета плодове, като натискате с дълга лъжица, за да не стоят на повърхността, ами да се разпределят надолу.
Накрая добавете сока от половин портокал и разбъркайте.
Сервирайте сангрията. Когато сипвате в чашата, не я пълнете. Сипете до половината, след което допълнете с подсладената газирана вода.
Макар че се съмняваме да ви се наложи, но все пак да си кажем – ако от сангрията ви остане, задължително я съхранявайте в хладилник.
Има и друг вариант. Преди да поднесете напитката, я сложете за няколко часа в хладилник. И преди да поднесете, добавете леда.
Да ви е сладко и в двата случая! И не забравяйте за сладкишите, с които може да поднесете вкусната есенна напитка.