Английски мъфин с бъркани яйца
Английски мъфин с бъркани яйца
Източник: Thinkstock / Guliver
време
60 мин.
порции
продукти
1.50 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
250 мл вода
1 пак. мая
5 бр. яйца
1/2 ч.ч. сухо мляко
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа сложете сухото мляко, 1 с.л. захар, щипка сол, 1 с.л. олио, чаша топла вода. Разбъркайте, докато захарта и солта се разтворят. Оставете да са охлади.

2

В друга купа комбинирайте маята и щипка захар в 1/3 топла вода. Изчакайте, докато маята шупне.

3

Изсипете маята в млечната смес. Добавете пресятото брашно и разбъркайте с дървена лъжица. Покрийте и оставете тестото да почине на топло за 30 минути.

4

Загрейте тиган с незалепващо покритие на 150 С. Намажете го с много малко мазнина. Сложете и останалата щипка сол и разбъркайте сместа.

5

Сложете метални рингчета в тигана, които също сте намазнили. Сложете по 2 лъжици от сместа във всеки ринг, покрийте с фолио и гответе за около 5-6 минути.

6

Извадете рингчетата на решетка, оставете ги да се охладят и махнете пръстените.

7

Междувременно пригответе бърканите яйца по стандартния начин.

8

Ако са се получили достатъчно дебели мъфини, разрежете ги на половина и сложете бърканите яйца между половинките. В противен случай използвайте два мъфина, между които да сложите пълнежа.

Подобни рецепти
Любопитно