Ананас със запечено козе сирене
Ананас със запечено козе сирене
Източник: Люба Грънчарова
Тип ястие: основно
време
30 мин.
порции
продукти
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин
1 бр. ананас
Начин на приготвяне
лесна
1

Обелете, махнете твърдата средна част на ананаса и го нарежете на шайби.

2

В тиган сипете зехтина, след това разтопете меда, сложете ананаса да се изпържи, докато добие златист цвят.

3

Срежете козето сирене на две и малко преди ананаса да е напълно готов запечете сиренето от едната страна да се получи хубава коричка. 

4

Наредете ананаса, а отгоре сложете запеченото сирене.

5

Консумира се с чаша бяло вино, а по желание може да сервирате и препечена филийка хубав черен хляб.

Подобни рецепти
Любопитно