Агнешко бутче, пълнено с дроб и гъби
Източник: Thinkstock / Guliver
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
1
Изадете костта на бутчето и го посолете отвътре и отвън
2
Оставете го да престои, докато се сварят дробчетата, които след това нарежете наситно
3
Задушете в маслото половината от лука, прибавете гъбите и дробчетата
4
Подправете с черния пипер, джоджена, магданоза и вегетата
5
Всичко това оставете да се задуши
6
С готовата вече смес, напълнете бутчето и го зашийте
7
Намажете го отгоре с останалото масло и жълтъка и го увийте в булото
8
Сложете го да се пече в умерена фурна за около 2 часа
9
Отстрани сложете останалите продукти
10
Полейте с една чаена чаша бяло вино и две чаши топла вода
11
Поднесете готовото бутче цяло или нарязано на порции с плънката отстрани
12
Гарнирайте го с различни салати, а соса може да поднесете и пасиран.
Подобни рецепти
Любопитно