Агнешка плешка със спанак
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
1
Плешката се измива, подсушава и се поръсва със сол и черен пипер
2
Намазва се обилно с масло
3
Слага се в тава, залива се с 300 мл вода и се покрива с фолио
4
Пече се на 180С, докато месото стане готово, след което се изважда от фурната и плешката се увива във фолио
5
Лукът се нарязва наситно и се задушава с мазнината от печеното
6
Добавя се измитият и нарязан спанак и също се задушава
7
Подправя се с доматено пюре, размито в малко студена вода и червен пипер
8
Поднасят се парче месо с гарнитура от задушен спанак.
Подобни рецепти
Любопитно