5 неща, които да направим в кухнята
от Kulinar.bg | 03 ноември 2015
Преди да си легнем, за да сме щастливи

Какво можем да направим, за да се чувстваме добре през целия ден? Свързано е с кухнята.

 

Има няколко неща, които можем да направим вечерта, за да може на сутринта да влезем в кухнята с усмивка. А тази усмивка ще ни държи добро настроение през целия ден.

 

Пометете пода в кухнята

 

Може да не е сред нещата, които правите всяка вечер, а трябва. Има терапевтично действие да изметеш трохите и да ги хвърлиш в кофата, където им е мястото. Направете така и с проблемите си, те не трябва да чакат "генерално почистване”, а всекидневно да се работи по разрешаването им.

 

Измийте чиниите от вечерята

 

Най-грешно е да оставим мръсните чинии в мивката и да си легнем. Да, може да сме уморени и да не ни се мият чинии, но определено е много по-добре да отделим това време вечерта. Няма по-лоша гледка от наклонена кула, но не в Пиза, а такава от мръсни чинии в кухнята ви. Това директно помрачава сутринта на всеки човек.

 

sxc.hu

 

 

Изчистете боклука

 

Да, според някои стари обичаи не бива да се хвърля вечерно време боклука, но нека не бъдем толкова закостенели и да живеем съвременно. И тук като с помитането на пода, хвърлянето на боклука от кухнята има терапевтично действие. Може да ви се струва пресилено, но освобождаването от ненужното помага точно в тази насока.

 

Извадете нови кърпи за ръце и за чинии 

 

Ако сте готвили повечко за вечеря, то сте си избърсали ръцете поне 10 пъти. След това сте подсушили и чиниите и резултатът е две доста мокри кърпи. Веднага ги сложете за пране и извадете чисти. Просто, защото вида на мръсните, втвърдени кърпи на сутринта просто ще ви отчая с влизането в кухнята.

 

Пригответе си закуската

 

Това не значи да си направите сандвичите или да си изпържите яйцата от вечерта (няма да са толкова вкусни определено :D). Но помислете какво можете да си помогнете от вечерта, за си спретнете закуската доста по-бързо. Така ще ви остане повече време да приготвите детето и себе си. 

 

Опитайте да направите тези няколко неща тази вечер и утре сутрин ще сте ни благодарни.  

Рецепти