Един от най-хубавите аромати, който може да се разнесе от кухнята, е ароматът на току-що излязла от фурната домашна баница. Тази апетитна миризма може да събуди и най-заспалото сърце, дори през най-мързеливата неделя.
Kulinar.bg е приютил в себе си много вкусни баници от всички краища на България (та и отвъд нея). Разнообразието от техники на приготвяне и сладки и солени плънки ни вдъхнови да ви предоставим няколко подбрани рецепти за баница.
Все пак, тестеното изделие не е със сезонен характер (може би пълнежът, до известна степен) и му се радваме целогодишно.
Баница с газирана вода в кексова форма
Тази рецепта на Сия Рибагина се превърна в най-търсената и харесвана баница в сайта ни. Прави се за 45 минути, а необходимите продукти за нейното приготвяне са съвсем обичайни – кори за баница, газирана вода, сирене, яйца, бакпулвер, олио. Ако все още не сте я пробвали, давайте смело!
Припомнете си и най-вкусните тестени изделия на Сия!
Много бърза къпана баница
Ако ви се хапва баничка, но нямате много време, тази рецепта е точно за вас. За изпълнението й ще ви трябва само половин час. Колкото до продуктите – със сигурност ги имате у дома.
Домашна вита баница
Баницата може да е във всякаква форма и винаги да е еднакво вкусна. Обаче към майсторски разточените, вити баници имаме слабост и се прекланяме пред кулинарите, които могат да ги приготвят. В случая Цветослава Павлинова Киркова е направила точно това – вместо да използва готови кори, тя сама замесва тесто и ги точи. Крайният резултат е много впечатляващ.
Сладка баница
Както казахме, баницата е изделие, което е еднакво изкусително и в солен, и в сладък вариант. Тази рецепта е с масълце, захар и орехи и също не е трудна за приготвяне. Стига да имате 1 свободен час!
Млечна баница с лапад
Лапад, спанак, праз... Все много добри приятели на баничката! Интересната комбинация между лапад, мляко, масло и сирене е много изкусителна и хранителна.