4 уникални рецепти за ябълков пай
от Kulinar.bg | 21 ноември 2017
Част от зимния ни арсенал със сладки изкушения

Дойде времето да започнем да си правим ябълкови пайове. Обожаваме тези десерти, несъмнено ябълките са сред плодовете, от които се получават най-вкусните пайове.

 

Ароматът на ябълки и канела може би е най-зимният и празничен мирис, който никога няма да ни омръзне.

 

Именно затова сме подбрали някои от най-апетитните ни рецепти за ябълкови пайове.

 

Американски ябълков пай

 

Той е много лесен за направа. Трябва да забъркате тестото. Да го оформите в две кори и между тях да сложите от вкусната плънка от ябълки, захар, канела и индийско орехче.


Ябълков пай на рози

 

Едно много интересно и различно решение за пай. Ябълките се нарязват на ренде и се оформят като рози. Стои красиво и определено ще направи впечатление на масата. Рецептата е на винаги оригиналната Марианна Калинкова.


Ябълков пай II

 

Това е най-лесната и бърза рецепта за ябълков пай. Не изисква нито точене, нито оформяне на по-специални ябълкови форми. Добре е в арсенала ни от рецепти да има и една такава. 

 

Ябълков пай V

 

Няма как да изпуснем и класическата решетка от тесто, която отличава паят. Опитайте и този вариант, стои много елегантно на масата и никак не е трудно за направа.

 

Харесайте си една от нашите любими рецепти за ябълков пай и си я пригответе още тази вечер, ей така по случай вторника.

Рецепти