Ябълков щрудел на розички
Ябълков щрудел на розички
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: десерт
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте и премахнете семките от ябълките. Кипнете вода в касерола. Нарежете ябълките на тънки слайсове с дебелина около 3-4 мм.  

2

Бланширайте готовите слайсове ябълки закратко в горещата вода. Така те ще омекнат и няма да се чупят при сгъването по-късно. Отцедете ябълките.

3

Нарежете бутер тестото на ленти, широки около 2.5 - 3 см. Поръсете всяка лента с предварително разбърканата захар с канела. 

4

Ябълковите слайсове се нареждат с леко застъпване върху лентата, като горната част излиза от линията на тестото на около 1 см. Внимателно завийте лентите на руло. Наредете в тава, покрита с хартия за печене.

5

Съвет: Рулото не бива да е прекалено стегнато, за да не остане недопечено в центъра (да остане глетаво), но не трябва и да е прекалено хлабаво, за да не се разтвори при печенето. 

6

Печете в предварително загрята фурна на 200 С около 15-20 минути. Извадете розичките и ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

7

 P.S. Рецептата е заимствана от "На Кафе" :)

Подобни рецепти
Любопитно