Царска туршия "Ани"
Царска туршия "Ани"
Източник: Ана Стойкова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Камбите се изчистват и нарязват на парченца и се поръсват със солта и захарта.

2

Така престояват 1 нощ.

3

Сокът, който се е отделил от тях, се отцежда и се смесва с оцета и олиото.

4

Течността завира. Нарязват се на ренде зелето и морковите и наситно целината, към тях се прибавят и камбите.

5

Цялата смес се разбърква добре и се залива с врялата марината, към която добавяме натриевия бензоат.

6

Слагаме сместа в буркани и ги обръщаме с капака надолу. Ако не се слага натриев бензоат, бурканите трябва да се варят 5 минути.

Подобни рецепти
Любопитно