Торта Червен портокал
Торта Червен портокал
Източник: Forkful/ Vimeo
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 160 С. Поставете хартия за печена в тавичката или подноса за тортата.

2

За портокаловия сироп: нарежете портокалите на тънки резени. Захарта (200 грама) и водата смесете в тиган на средна температура, като разбърквате от време на време.

3

Когато захарта се е разтворила напълно, увеличете температурата и сложете портокалите. Оставете така 10-15 минути, докато кората им омекне съвсем.

4

Извадете плодовете с решетъчна лъжица и ги оставете да изстинат върху хартия. Сиропът оставете да къкри, докато се сгъсти. Когато е готов, оставете настрана да се охлади.

5

Пригответе тестото, като с миксер разбиете захарта и маслото. Добавете яйцата, 1 по 1, и продължете да разбивате с миксера. Не се притеснявайте, ако сместа се пресече.

6

Добавете млякото.

7

Смесете сухите съставки в малка купа. Добавете фино смлените бадеми, брашното, бакпулвера и разбъркайте.

8

Сухата смес прибавете към другата с голяма лъжица, като разбърквате съвсем леко.

9

Дъното на подноса намажете с малко от сиропа. Подредете портокаловите резени.

10

Отгоре им нанесете тестото и загладете.

11

Печете 60 минути, в зависимост от фурната. Извадете и оставете да се охлади.

12

Нарежете и поднесете с цедено кисело мляко и сироп.

13

Запознайте се с видео инструкциите.

Подобни рецепти
Любопитно