Торта Тирамису
Торта Тирамису
Източник: Мария Калайджиева
Тип ястие: десерт
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За крема: Жълтъците и пудрата захар се разбиват с малко амарето, докато увеличат обема си 2-3 пъти. Маскарпонето се добавя на порции при жълтъците и се бърка с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес. Белтъците се разбиват отделно с миксера да станат на сняг. След това се добавят към жълтъците и маскарпонето и се бърка леко с дървена лъжица. Ако не е достатъчно сладко, се слага още пудра захар.

2

Бишкотите се потапят бързо в предварително в кафето. Може да добавите захар и амарето в кафето, ако предпочитате.

3

Редят се един ред бишкоти, един ред крем. Накрая се поръсва с какао. Добре е да престои една нощ.

4

Надписът го направих с буквички, които си изрязах от картон, те се нареждат върху тортата, точно преди да поръсите с какаото.

Подобни рецепти
Любопитно