Торта "Наполеон" II
Торта "Наполеон" II
Източник: Petya Keranova
Тип ястие: десерт
Кулинар: Petya Keranova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разделяме тестото на 4 еднакви по размер блата, които леко разточваме само в едната посока.

2

Печем блатовете на 200 С върху хартия за печене, като преди това сме ги надупчили с вилица, за да не се издуят.

3

Изрезките също изпичаме, за да ги натрошим и използваме за поръсване на тортата.

4

800 мл от прясно мляко се слага да заврят, заедно със захарта, ванилията и маслото.

5

Останалите 200 мл се разбъркват с разбитите яйца и брашното и се добавят на тънка струйка и при непрекъснато бъркане към врящото мляко.

6

Кремът се оставя малко да се охлади и се сглобява тортата.

7

Поръсва се с натрошените изрезки, може и със смлени ядки или филирани бадеми.

8

Преди консумацията престоява задължително минимум 12 часа.

9

Тортата се реже на триъгълници при поднасянето (или предварително), като се прави асоциация с шапката на Наполеон, на когото е кръстена.

Подобни рецепти
Любопитно