Стерилизирани печени чушки
Стерилизирани печени чушки
Източник: Петя Цанкова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Измитите и подсушени чушки се изтърбушват и се изпичат,като готовите се слагат в тенджера с капак.

2

Оставят се за известно време да се задушат, за да се обелят по-лесно.

3

Обелените чушки се нареждат в тава под наклон, за да се отцедят добре.

4

Осоляват се на вкус и се оставят отново да се отцедят. Ако нямате време, може да пропуснете тази стъпка.

5

Овкусените чушки се нареждат в бурканите, без те да се пълнят догоре. Не се налива и от соса, отцеден от тях ,защото при варенето отново си пускат.

6

Затварят се бурканите и се стерилизират 10 минути, само за капачка.

Подобни рецепти
Любопитно