Парена царска туршия
Парена царска туршия
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете ги на средно големи парчета. Зелето оставете на по-големи, а карфиолът накъсайте на розички.

2

Смесете всички зеленчуци заедно и напълнете бурканите с тях. Добавете зърна черен пипер, скилидка чесън и бахар.

3

Кипнете на котлона маринатата, смесена с оцета, меда и солта.

4

Докато маринатата е още гореща, налейте в бурканите и ги затворете. Една вечер дръжте бурканите с капачката надолу, а после съхранявайте на хладно за поне 20 дни.

5

Даденото количество марината е за три еднолитрови буркана.

Подобни рецепти
Любопитно