Лучник с мляно месо
Лучник с мляно месо
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: тестени
Кулинар: Сия Рибагина
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Запържете 4 глави лук с мляното месо, черния пипер и ригана и оставете да изстива.

2

Пресейте брашното 3 пъти, направете кладенче посредата и сложете яйцето, солта, киселото мляко и маслото.

3

Затоплете прясното мляко и в него разтворете маята с 1 с.л. брашно и захарта. Оставете около 15 минути, докато шупне и го прибавете към брашното.

4

Смесете всичко до получаването на гладко и меко тесто. Намазнете го леко и покрийте с домакинско фолио. Завийте с кърпа и оставете около час да втаса.

5

Втасалото и удвоило обема си тесто разточете на голяма кора. Разпределете плънката и навийте на руло, след това сложете в кръгла форма за кекс с дупка, като съединявате краищата един с друг.

6

След като се сложи рулото в кексовата форма, с ножица се правят разрези през 3 см, но не до края, просто се щипва тестото и разрязва колкото да се раздвои, намазва се с жълтък и сусам.

7

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за 40 минути.

Подобни рецепти
Любопитно