Крем "Англез"
Крем "Англез"
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: десерт
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сварете млякото със захарта, разбийте жълтъците с тел и постепенно наливайте от свареното мляко.

2

Върнете течността обратно в тенджерата и, при непрекъснато бъркане, на по слаб огън, сварете крема за 5-6 минути.

3

Налейте виното, разбъркайте и дръпнете настрана.

4

Разтворете пакетчето желатин в студена вода. Когато набъбне, сложете да се разтопи на водна баня и го изсипете в крема.

5

Хубаво разбъркайте и налейте в чаши. Оставете в хладилника за 4-5- часа, за да се стегне крема.

6

Ако имате тенджера с двойно дъно за варене на мляко, използвайте я при приготвянето на крем.

Подобни рецепти
Любопитно