Коледен шаран (Австрия)
Коледен шаран (Австрия)
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: австрийска кухня
Празник: Коледа
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Магданозът се наситнява, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички (жулиени)

2

Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата.

3

В тенджерата се слагат и увити в марличка подправки: чесън, стрък мащерка, дафинов лист и черен пипер на зърна

4

След 1 час варене се изважда марличката с подправките

5

В ароматния бульон се добавят оцет, сол и шаран - цял, или ако тенджерата не е достатъчно широка, нарязан на парчета

6

Върху рибата се сипват 5-6 с.л. олио

7

Тенджерата се захлупва плътно

8

Ястието се вари на слаб огън 45 мин.

Подобни рецепти
Любопитно