Качамак
Качамак
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сложете 1,5-2 л вода да заври.

2

След това постепенно изсипвайте царевично брашно, като бъркате постоянно с дървена лъжица.

3

Бъркайте, докато се получи гъста каша, а количеството на царевичното брашно зависи от това колко ще поеме водата.

4

Варете, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

5

Отделно в друг съд разтопете маслото и в него натрошете сиренето.

6

Сварения качамак, разсипете в чинии и по повърхността му оформете фигури с помощта на дървена лъжица.

7

Върху тях равномерно посипете натрошеното сирене с мазнината и посолете с червен пипер.

8

Консумирайте качамака, докато е още топъл.

9

По желание може да прибавите пръжки.

Подобни рецепти
Любопитно